Spring naar hoofd-inhoud

Cyberverzekering

Voor ondersteuning bij online en digitale incidenten

CyberCare Polis is een verzekering die de kosten van hulpverlening en de schade als gevolg van bepaalde cyberincidenten vergoed. Bescherm jezelf en je gezinsleden tegen de risico’s van identiteitsfraude en cybercriminaliteit. Vraag de cyberverzekering direct aan via VerzekeringsPlaza.nl

Voor als je slachtoffer wordt van een cyberaanval en diefstal van digitale gegevens

Wanneer je slachtoffer bent geworden van cybercriminelen geeft dat veel zorgen en stress. Je dierbare foto’s of belangrijke documenten zijn mogelijk niet meer toegankelijk, je computer is traag door de aanwezigheid van virussen, je wordt afgeperst nadat je medisch dossier in handen van criminelen is gevallen, je pinpas wordt geskimd of je betaalt per abuis een nepfactuur. Of iemand doet zich voor als jou, er is dan sprake van identiteitsfraude. Diegene sluit bijvoorbeeld abonnementen af op jouw naam of licht mensen op. Allemaal situaties die veel stress en ongemak met zich meebrengen.

Verzekerde cyberindicidenten

Verzekerd zijn de hulpverlening en de schade die het gevolg zijn van één van de volgende cyberincidenten:

Cyberafpersing

Door hacking, phishing of malware worden persoonsgegevens of privacygevoelige gegevens buitgemaakt. U wordt gedwongen losgeld te betalen onder bedreiging dat deze gegevens worden vernietigd, beschadigd of openbaar worden gemaakt.

(e-)Reputatieschade

Uw goede naam wordt opzettelijk aangetast doordat iemand anders negatieve berichten online plaatst. Voorbeelden van negatieve berichten zijn: smaad, laster, belediging of het openbaar maken van privacygevoelige gegevens, zoals privéfoto’s.

Verlies van geld (op rekening)

 • Frauduleus gebruik van een bankpas of creditcard door een derde in de vorm van een contante opname en een contante aankoop van een dienst of goed. 
 • Schade door fraude met internetbankieren.
 • Andere vormen van verlies van geld op rekening van een verzekerde door malware, phishing of door een hacker, bijvoorbeeld als u een geloofwaardige en gepersonaliseerde nepfactuur betaald.

Identiteitsfraude

Het misbruiken van identiteitsbewijzen van verzekerde. Inbreuk op privacy Verlies, diefstal of beschadiging van persoonsgegevens of privacygevoelige gegevens waardoor schade ontstaat die het gevolg is van het openbaar maken of verspreiden van die gegevens.

Aansprakelijkheid

 • Aanspraken van derden als gevolg van identiteitsfraude.
 • Aanspraken van derden als gevolg van verlies, diefstal of beschadiging van persoonsgegevens of privacygevoelige gegevens doordat die openbaar zijn gemaakt of worden verspreid.

Wat biedt een cyberverzekering?

Met deze verzekering heeft u 24/7 toegang tot de helpdesk van CyberSupport. Ervaren cyber security professionals helpen u snel en doelgericht. Kijk voor meer informatie op www.cybersupport.nu.

 • Hulpverlening: deskundige hulp van specialisten.
 • Computerhulp: herstel van beschadigde gegevens en gegevensdragers na een cyberincident.
 • Onderzoekskosten: forensisch onderzoek naar de oorzaak en de omvang van een cyberincident.
 • Kosten van preventiemaatregelen na een cyberincident, bijv. het upgraden van het antivirusprogramma op het getroffen apparaat.
 • Schadevergoeding van het geldelijk verlies in geval van het verlies van geld (op rekening) en betaling van losgeld.
 • Vergoeding van kosten in verband met aanspraken van derden in geval van identiteitsfraude en verlies, diefstal of beschadiging van persoonsgegevens of privacygevoelige gegevens die openbaar worden gemaakt of worden verspreid.

Kenmerken van de cyberverzekering

Verzekerd bedrag (maximaal):€ 50.000,- per gebeurtenis
Verzekerd bedrag (maximaal):€ 100.000,- per jaar
Eigen risico:€ 125,- per gebeurtenis
Verzekerd gebied:Werelddekking
Verzekerde personenGezin incl. uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar
Premie (inclsusief assurantiebelasting):€ 15,13 per maand

 

Cyberverzekering aanvragen

Om een cyberverzekering aan te vragen kunt het het onderstaande aanvraagformulier invullen en aan ons mailen.

Veel gestelde vragen (FAQ) cyberverzekeringen

Bij phishing proberen cybercriminelen via e-mail persoonlijke gegevens te ontfutselen. De e-mail is zo gemaakt dat deze van een echt bedrijf afkomstig lijkt. De internetgebruiker wordt in de e-mail  bijvoorbeeld opgeroepen om een openstaande factuur te betalen. De links in de e-mail leiden de bezoeker vervolgens naar een valse website waar persoonlijke gegevens worden ontfutseld. Ook bevatten phishingmails vaak bijlagen, zoals een pdf of zip-bestand, waarbij automatisch schadelijke software (malware) wordt geïnstalleerd als de gebruiker deze opent.

Malware staat voor ‘malicious software’. Dit is een verzamelnaam voor alle software met een opzettelijk kwaadaardige werking. Dit wordt ook wel een virus genoemd. Het kan gegevens op  de computer wijzigen of verwijderen, zoals persoonlijke foto’s of belangrijke documenten. Daarnaast kan het bijvoorbeeld toetsaanslagen registreren, screenshots maken, de webcam aanzetten en zelfs geld van een bankrekening afschrijven.

Ransomware wordt ook wel ‘gijzelingssoftware’ genoemd. Het is een computervirus dat  bestanden ontoegankelijk maakt – oftewel ‘gijzelt’ – en ze pas weer vrijgeeft als er losgeld is betaald aan de cybercriminelen die erachter zitten.