Groene kaart voor de aanhangwagen, trailer of caravan

Voor je autoverzekering of bestelautoverzekering

Als je aanhangwagen of caravan aan de (bestel)auto is vastgekoppeld is deze voor aansprakelijkheid meeverzekerd op de verzekering. De aanhanger, oplegger, trailer of caravan heeft een eigen groene kaart. De groene kaart voor je aanhangwagen kun je hieronder via ons opvragen. Schade aan de aanhangwagen of caravan zelf is niet verzekerd.

 

Verzekering voor je aanhanger of caravan

De aanhanger of caravan kan op verschillende manieren verzekerd zijn. Als de aanhangwagen is vastgekoppeld aan je auto, dan is deze meeverzekerd op je (bestel)autoverzekering. Controleer wel de dekking en de polisvoorwaarden of je aanhangwagen inderdaad meeverzekerd is op je verzekering. Als de trailer, oplegger of aanhangwagen buiten het verkeer en niet gekoppeld stil staat, dan is de eigenaar aansprakelijk voor de aanhangwagen. Dit kan verzekerd zijn op je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of je aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren als het om een privé aanhanger of caravan gaat. Voor schade aan de aanhangwagen of caravan zelf zou je een carvan- of een aanhangwagenverzekering kunnen afsluiten.

 

Groene kaart aanhangwagen of caravan

De aanhanger, oplegger, trailer of caravan heeft een eigen groene kaart. De extra groene kaart moet je ieder jaar bij de verzekeraar van je autoverzekering aanvragen.

 

Formulier opvragen groene kaart aanhangwagen of caravan

Bij je auto- of bestelautoverzekering

Benodigde gegevens